Jdi na obsah Jdi na menu

Hlavní myšlenkou rekonstrukce bylo opravit rozpadající se objekt. Vrátit ho místnímu životu v trochu jiné formě a možná i s trochu jinou funkcí. Protože se kovárna měla stát odpočinkovým místem na cyklostezce - pokusili jsme se naznačit cestu, která kovárnou projde a nabídne poutníkům místo ke spočinutí. Druhou funkcí objektu je oživení kovárny jako místa setkávání a azilu místním - jakási klubovna a vzhledem k velikosti vesnice zároveň společenský sál, galerie, kulturní dům, hospoda a tak dále.... . K tomuto účelu byla kovárna vybavena zařízením pro možnost pozezení a občerstvení a také v místě výhně byly instalovány kamna pro větší pohodu v chladnějších časech . Byla proražena nová okna resp. zvětšena stávající, tak aby se splečenské akce staly transparentními zvenku i zevnitř.

Tato akce je velmi příkladná především v tom, že ji zorganizovali a iniciovali sami místní pod vedením rodiny Veverkových - Marie, Adély, Elišky a Luďka. Děkujeme jim za důvěru a jsem rádi že jsme jim i ostatním Zběšičákům mohli být  takto nápomocni.

 

Kovárnička Zběšice u Bernartic 2009

Dokončená stavba

11. 3. 2011

Projekt - návrh

11. 3. 2011

Původní stav

11. 3. 2011