Jdi na obsah Jdi na menu

Hlavní myšlenkou rekonstrukce bylo opravit rozpadající se objekt. Vrátit ho místnímu životu v trochu jiné formě a možná i s trochu jinou funkcí. Protože se kovárna měla stát odpočinkovým místem na cyklostezce - pokusili jsme se naznačit cestu, která kovárnou projde a nabídne poutníkům místo ke spočinutí. Druhou funkcí objektu je oživení kovárny jako místa setkávání a azilu místním - jakási klubovna a vzhledem k velikosti vesnice zároveň společenský sál, galerie, kulturní dům, hospoda a kdo ví co ještě. k tomuto účelu byla kovárna vybavena pro možnost pozezení a občerstvení a také v místě víhně byly instalovány kamna pro většípohodu . BYla proražena nová okna rsp. zvětšena stávající, tak aby se splečenské akce stali transparentními zvenku i zevnitř.

Tato akce byla velmi příkladná především v tom, že ji zorganizovali a iniciovali sami místní pod vedením rodiny Veverkových - Marie, Adély, Elišky a Luďka.

 

Projekt - návrh